Bloggen vår

Her deler vi litt av det vi driver med.

Delt av Deli de Luca · 6. July, 2015

Bành Mì

Banh mi er vietnamesisk for Baguette og er et kulinarisk kjærlighetsbarn mellom Vietnam og Frankrike. Fra den gang da Frankrike var en stor kolonimakt og franskmennene tok med seg sine baguetter ut i verden. I det kommunistiske Nord-Vietnam var det ganske enkelt innhold med det som var tilgjengelig av kjøtt, smaksatt med salt og pepper. […]

Banh mi er vietnamesisk for Baguette og er et kulinarisk kjærlighetsbarn mellom Vietnam og Frankrike. Fra den gang da Frankrike var en stor kolonimakt
og franskmennene tok med seg sine baguetter ut i verden. I det kommunistiske Nord-Vietnam var det ganske enkelt innhold med det som var tilgjengelig
av kjøtt, smaksatt med salt og pepper. Lengre sør var det mer storslagent, med syltede grønnsaker, dressing og en verden av ulike proteiner. Alt fra sjømat og reker til kylling og svinekjøtt. Gjerne langtidsstekt slik vi også kjenner pulled pork. Signauren er en fin baguette som er skikkelig sprø på utsiden
og myk inni. Og så må det stort innslag grønnsaker med. I Deli de Luca sin Bàhn Mì kan du velge mellom reker eller pulled pork. Ellers er tonefølget
chilimajones og koriandermarinerte rotgrønnsaker.